Hvor holdbart er et Mentorimplantat?

I over 30 år har Mentor produsert høykvalitets produkter til brystforstørrelse og rekonstruksjon. Vi ønsker at du skal føle deg trygg gjennom hele prosessen og i mange år etter din operasjon. Før du velger å gjennomgå en brystforstørrelse kan det være nyttig å kjenne til hva som kan påvirke implantatets levetid og brystets utseende over tid.

HVORDAN TESTES IMPLANTATETS HOLDBARHET?
En av de viktigste testene som Mentors implantat gjennomgår, er en såkalt Tensile Strength Test. Testen går ut på å avgjøre hvor tøyelig materialet er – for at det sikkert skal kunne følge kroppens bevegelser i mange år. Den vurderer hvor holdbart ”skallet” som er rundt implantatet er.

VIL DET BLI BEHOV FOR Å BYTTET UT MINE IMPLANTAT?
Den forventede levetiden på et implantat varier fra kvinne til kvinne. Noen har behov for å bytte ut implantat allerede etter noen år, mens andre har samme implantat i årevis. Årsaken til reoperasjon varierer fra pasient til pasient. Det kan f.eks. være at du vil endre brystets utseende, bytte til et større eller mindre implantat eller opererer inn en annen type implantat enn de du har. Bytte eller fjerning av implantat kan også bli nødvendig i noen tilfeller på grunn av komplikasjoner. I slike tilfeller er det best å rådføre seg med kirurgen for å komme frem til den beste løsningen for deg. Så lenge du er fornøyd og ikke opplever problem, trenger du ikke bytte ut implantat.

HVA SKJER DERSOM JEG TAR UT IMPLANTATET?
Ditt resultat har sammenheng med hvilke implantat du har fått operert inn, elastisiteten på huden og kroppens figur. Etter å ha fjernet et implantat kan brystene oppleves som innsunkne og rynkete. For å få et så bra resultat som mulig, bør du rådføre deg med din kirurg om hvilke utseendemessige forandringer du bør tenke på.

VIL MINE IMPLANTAT FORANDRES ETTER GRAVIDITET OG AMMING?
Det er helt naturlig at bryst påvirkes og forandres under en graviditet. Størrelsen på brystene øker, blodkar blir mer fremtredende og en stor del av fettet i brystet erstattes av bindevev og melkeganger. Det er under selve graviditeten den største forandringen i brystene skjer – ikke ved amming. Brystene vil endre seg etter en graviditet, uansett om du ammer eller har fått utført en brystforstørrelse. Dersom du ønsker en forandring av brystets utseende, uavhengig av størrelse, kan du rådføre deg med din kirurg om hvilke muligheter som finnes.

HVA INNGÅR I MENTORS LIVSTIDSGARANTI?
Med alle Mentors brystimplantat følger en ”Livstids produkterstatningsgaranti”. Som pasient vil du automatisk inkluderes i Mentors omfattande garantiprogram ”MentorLøftet”.[1] Garantiprogrammet gir deg kostnadsfritt implantat ved ruptur. Operasjonskonstnadene dekkes ikke av garantien. Hør med din kirurg om klinikkens ordninger rundt reoperasjon. Mentors garantiprogram er et bevis på implantatets nivå av sikkerhet og holdbarhet. Etter en brystforstørrelse ligger ofte fokuset på det estetiske. Det viktigste du gjør, er å velge et implantat med dokumentert lang holdbarhet og en garantiordning som omfattar de vanligste komplikasjonene.

[1] https://www.mentorwwllc.eu/warranty-info