Livet etter en brystforstørrelse

Å ta beslutningen om å la seg operere kan føles både spennende og nervepirrende. Når du har besluttet å ta en brystoperasjon, er det naturlig å ha tanker om hva som skal skje og hvordan resultatet blir.

 

HVORDAN ER TIDEN ETTER OPERASJONEN?

Når du våkner opp etter operasjonen, er det vanlig å føle seg trøtt og være sår og hoven rundt brystene. Dette kan vare i flere dager. Brystene kan være følsomme for berøring i en måned eller lenger, det kan også stramme i huden når kroppen tilpasser seg sin nye bryststørrelse. Ca tre måneder etter operasjonen dannes det arrvev rundt implantatene. Du bør unngå å bruke BH med bøyle. Bøylen kan påvirke operasjonsarret.

Det anbefales å bruke en spesiell postoperativ kompresjons-BH som gir ekstra støtte under rekonvalesensperioden. Når arrene er grodd, kan bøyle-BH brukes igjen. Solstudio eller soling kan forverre arret og gi en mørkere farge. Soling bør unngås i minst ett år etter operasjonen. Solen vil ikke skade implantatet i seg selv, men implantatet kan føles varmt og ta lengre tid å kjøle ned enn resten av kroppen din.

 

NÅR KAN JEG RETURNERE TIL JOBB OG MINE FRITIDSINTERESSER?

Kort tid etter operasjonen kommer du til å være i stand til å gå tilbake til et normalt liv. Følg kirurgens anbefalinger om når du kan gå tilbake til jobb og hobbyer. Anstrengende aktiviteter som øker hjertefrekvensen og blodtrykket bør unngås i løpet av de første ukene etter operasjonen. Etter ca. en måned kan du gjøre lette aktiviteter. Kroppen påvirkes forskjellig fra person til person, og tilhelingsprosessen varierer. Lytt til kroppen din og hva den orker. Ta umiddelbart kontakt med legen hvis du får feber, eller merkbar hevelse/rødhet i implantert bryst.

 

KAN JEG AMME MED BRYSTIMPLANTAT?

En vanlig bekymring blant kvinner er problemer med amming etter en brystoperasjon. Mange kvinner med brystimplantat har kunnet amme sine barn uten problemer. De tilfellene der evnen til amming påvirkes er først og fremst der operasjoner gjøres gjennom innsnitt på brystvorten.[1] Hvis du får noen symptomer på betennelse, bør du ta kontakt med legen din så raskt som mulig. Når det gjelder morsmelk i seg selv er det bevist at silikonet i brystimplantater ikke påvirker morsmelken – og at kvinner med silikongelimplantater ikke har høyere nivåer av silikon i morsmelk enn kvinner uten brystimplantater.[2]

 

HVA ER DEN STØRSTE RISIKOEN?

Før du bestemmer deg for å gjennomgå en brystoperasjon, er det viktig å være klar over at en operasjon innebærer risiko. De vanligste komplikasjonene med MENTOR® MemoryGel™-brystimplantat er reoperasjon, fjerning av implantat, hard kapsel, asymmetri og smerter.[3] En mindre vanlig komplikasjon er implantatruptur. Ruptur betyr at implantatet revner. Dette er vanligvis ikke er merkbart, hverken for deg eller legen din. Opplever du sterke smerter, snakk med legen din for å finne ut om noe er galt.

Følsomheten til brystvorten kan endres etter implantatkirurgi, enten økning eller reduksjon. Endringen kan være midlertidig eller permanent. Store brystimplantat kan føre til strekkmerker på brystene.

  1. Ofte stilte spørsmål om brystimplantat© Mentor Worldwide LLC 2015 041292- 151001
  2. Bondurant, Stuart. Ernster, Virginia L.Herdman, Roger. (2000) Safety of Silicone Breast Implants. (US). Committee on the Safety of Silicone Breast Implants. s.1ff
  3. Mentor Worldwide LLC. MemoryGelTM Core Gel Clinical Study Final Report, April 2013

Mentor – Johnson & Johnson AB 20171125 CA03_01_SE