Skal jeg gjennomføre en brystforstørrelse

Før du bestemmer deg for å gjennomgå en brystforstørrelse, er det viktig at du har tenkt godt igjennom hva dette innebærer for deg. Her kan du lese mer om hva som kan være avgjørende for at en operasjon er noe for deg.

FORSTØRRE ELLER FORBEDRE UTSEENDET PÅ BRYSTENE
Et inngrep gjøres for å øke størrelsen på brystene eller forbedre utseendet. Europaparlamentet anbefaler at implantat kun skal gis til kvinner under 18 år, dersom det er medisinske grunner til det. Normalt bør man være minst 18 år før man vurderer en slik operasjon. For mange kvinner er et godt selvbilde sammenhengende med at man er fornøyd med kroppen sin.

PERSONLIG TILFREDSHET
Brystforstørrelse har gitt tusenvis av kvinner personlig tilfredshet og økt selvtillit. Personlige avgjørelser om en brystforstørrelse kan f.eks. være:

  • Brystforstørrelse for å få en mer proporsjonal kropp
  • Gjenskape eller forstørre bryst som har mistet formen på grunn av amming
  • Skape en balanse mellom bryst som har ulik form eller størrelse
  • Ønske om større bryst

MANGE VALGMULIGHETER
Årsaken til en brystforstørrelse er personlig og avgjørelsen skal gjøres av deg og din lege basert på dine personlige behov, ønsker og forventninger. I dag finnes det mange valgmuligheter for kvinner som ønsker brystforstørrelse. Denne siden skal hjelpe deg med å forstå mer om brystforstørrelse og de valgmulighetene du har. Innholdet er ikke ment å erstatte råd og konsultasjon med kirurg.

SNAKK MED VENNER OG FAMILIE
Det kan være nyttig å snakke med familie, venner, støttegruppe for kvinner med implantat eller en terapeut, for å få hjelp til å ta den riktige beslutningen. Vi anbefaler at du venter minst to til fire uker etter du har lest nøye og tenkt godt igjennom informasjonen før du bestemmer deg for å gjennomgå en brystforstørrelse.